Over Ons
Roasa Strand
roses ondergaande zon
castell trinitat
VNPG ciutadellanit
cap norfeu
costa2

Wie zijn we?

De Vereniging voor Nederlanders in de Provincie Gerona (VNPG) bestaat sinds 1980. De doelstellingen zijn onder meer:

  • Het bevorderen van de onderlinge contacten van de leden
  • Het bevorderen van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, maatschappij en liefdadigheid.
  • Het bewerkstelligen van een grotere eenheid onder de leden en het onderhouden van vriendschappelijke relaties en samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden.

 
De leden van de Vereniging zijn veelal woonachtig in de provincie Gerona of verblijven er regelmatig voor kortere of langere tijd. De Vereniging is een instrument om contacten te maken en te onderhouden met andere Nederlanders in Gerona of op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de verhoudingen tussen Nederland en Spanje. De Vereniging wordt hierbij ondersteund door het Nederlandse Consulaat in Barcelona.

Wat doen we?

De leden komen regelmatig bij elkaar op wisselende locaties in de provincie. De bijeenkomsten worden georganiseerd rond een thema en afgesloten met een gezellige borrel of lunch. Daarnaast worden er excursies georganiseerd van uiteenlopende aard.  

Jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zijn Nieuwjaar, ALV, Koningsdag op 27 april, de Jaarafsluiting en Kerst. Op sportief gebied wordt er een Bowling-, Petanque- en Golftoernooi georganiseerd. Tevens wordt er jaarlijks een mooie en uitdagende auto puzzelrit verreden die je naar onontdekte plekjes van de Costa Brava en het binnenland brengt.

Circa 8 x per jaar verschijnt een nieuwsbrief en onze website geeft nuttige informatie over evenementen, nieuws, agenda en er zijn nuttige links te vinden. Tevens is er ruimte voor gesponsorde links

Lid worden?

U kunt lid worden van de vereniging door hier op Lidmaatschap te klikken, het formulier in te vullen en deze te verzenden. De contributie bedraagt €18,50 per persoon per kalenderjaar. Minderjarige kinderen van leden zijn gratis.

Onze Sponsors

weblogo VNPG
Vereniging van Nederlanders in de Provincie Gerona

Apartado 164, 17240 Llagostera

info@vnpg.nl